Verschonen en zindelijkheid

border-img

Verschonen en zindelijkheid

De kinderen die een luier dragen worden op vaste momenten verschoond, maar naast deze momenten zal het weleens voorkomen dat het nodig meerdere malen te verschonen. Hier zijn wij erg alert op. Wij willen dat het kind zich goed voelt, met een vieze luier wordt dit belemmerd.

Het verschonen gebeurt op een veilige manier. Het kind wordt verschoond, terwijl hij/zij ligt op de commode. De pedagogische leidster zal het kind geen enkele seconde verlaten.

Kinderen die toe zijn aan zindelijkheid worden in overleg met de ouders gestimuleerd naar het toilet te gaan. Hier gaat een hele training aan vooraf. Het kind wordt een paar keer op de dag even op het potje geplaatst om een plasje of boodschapje te doen. Het is uiteraard van belang dat de ouders het op dezelfde manier thuis stimuleren.

Wat de oudere kinderen betreft zal er gewerkt worden met een kaart. De kaart bestaat uit 2 zijden, waarvan de een groen en de ander rood is. De kinderen kunnen van de verte al op de muur zien of het toilet bezet is. Het kind dat naar het toilet moet, dient de kaart op rood te zetten. Wanneer het kind klaar is met het toiletbezoek, moet de kaart weer op groen.