Eten en drinken

border-img

Eten en drinken

Samen eten en drinken

Voeding is een van de belangrijkste elementen binnen Kinderopvang Spel en Groei. Er dient op een vast ritme gegeten te worden. Dit maakt deel uit van de ontwikkeling van het kind. Gezonde voeding is daarbij niet irrelevant.

Wij sluiten aan bij de wensen van ouders. Zoals kinderen hun eigen slaapritmen kennen, kennen zij ook hun voeding. Ouders kiezen er soms bewust voor wat later te beginnen met groenten- en fruithapjes. Wij beginnen dan ook niet eerder dan gewenst.

Kinderen van 1,5 jaar krijgen bij ons de voeding in partjes gesneden. Hierbij wordt uiteraard begeleiding gegeven door de leidsters. Wij vragen bij de intake naar bijzonderheden, zoals geloofsovertuiging. Het kan voorkomen dat een kind halal voeding of koosjer voeding moet krijgen.

Kinderen vanaf 2 jaar worden gestimuleerd zelf boterhammen te smeren. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de grove motoriek. Zo wordt er per leeftijdscategorie gekeken naar eventuele aansluiting. Elk kind krijgt dingen toegereikt die voor hem/haar toegankelijk zijn. Daarbij wordt elk kind voorzien van eigen bestek, drinkbeker en bordje.